KABAČU KOTLETĪTES (bez gaļas, olām un miltiem)

Mung šķelto zirnīšu un kabača kotletīšu recepte. Ļoti ātri pagatavot, aizņems tikai 15-20 minūtes laika. Ļoti garšīgas, olbaltumvielām bagātas ar kraukšķīgu maliņu. Tās ir sātīgas un gatavotas no savietojamiem produktiem, kas veiksmīgi sagremosies un sniegs sāta sajūtu, kā arī būs ļoti veselīgas un gardas, jo nesatur arī glutēnu. Kā pagatavot?

Sastāvdaļas (10 kotletītēm):

Darba gaita (10 kotletītēm): 

1. Mung dal iemērkt uz nakti krāna ūdenī. To nevajag vārīt.
no rīta noliet ūdeni un samalt blenderī putriņā. ja ir par sausu, var Vitamix blenderī pievienot dažus gabaliņus kabača vai paprikas.
2. Nomizo kabaci, sarīvē uz rubjās rībes, sagriež pētersīļus, samaisa kopā ar maltajiem mung dal zirņiem. Pēc apjoma mung dal zirņiem un kabacim vajadzētu būt apmēram vienādā apjomā.
pievieno zirņu miltus - daudzums dažas karotes uz aci. Zirņu milti ir bagāti ar olbaltumvielām, šķiedrvielām un nesasūc sevī eļļu cepot. Ja pieliks par daudz zirņu mltu, kotletītes nebūs tik maigas.
3. Pievieno sāli un garšvielas pēc garšas. 
4. Mīkla nav cieta. Koteltītes uz pannas jāliek ar karotīti un jāsaplacina, lai ātrāk izceptos.

Ēdam siltas. lai labi garšo!