Vegāniska MELLEŅU kūka (bez miltiem, bez cukura, bez olas)

Brīnišķīga melleņu kūka ar mandeļu drupačām - pilnvērtīgai veselībai ar vasaras garšu! Veselīgs un garšīgs deserts, lai palutinātu sevi un savus draugus. Smilšu mīklas pamatne, maigs ogu pildījums un kraukšķīgas drupatiņas virsū. Pasniedzot iesaku pievienot svaigas ogas, piparmētru lapas un bagātīgu daudzumu kļavu sīrupa. Ļoti maiga, ka pat kūst mutē!

Es gatavoju šādu kūku priekš Ganesha Puja un soli pa solim dalos ar jums receptē ar attēliem. Ēdiena gatavošana ir ātra un vienkārša, izmantojot labu blenderi un virtuves kombainu. Man ir VItamix un KichenAid - iesaku! Pagatavošana man prasīja tikai 30 minūtes un cepšana - 20 minūtes.

Pamatnei mums būs nepieciešami:

  • 300 ml tases auzu pārslu. Es izmantoju mērtrauku, tāpēc ērtības labad viss ir ml
  • 150 ml mandeļu vai mandeļu miltu
  • 70 ml rīsu vai griķu miltu
  • 5 maigas dateles
  • 4 ēd.k. ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
  • 2 ēd.k. ēdamkarotes citrona sulas

Ogas pildīšanai:

  • 600 ml. savvaļas mellenes (svaigas vai saldētas)
  • 4 ēdamkarotes agaves sīrupa
  • 2-3 st. ēdamkarotes kukurūzas cietes, tapiokas vai citas cietes

Drupačiņām:

  • 150 ml mandeles
  • 150 ml auzu pārslu
  • 2 ēd.k. ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
  • 5 maigas dateles

Ātrā blenderī vai kafijas dzirnaviņās sasmalciniet auzu pārslu miltos. Pēc tam mandeles bez cepšanas samaļ miltos.


Blenderī samaisa 2 veidu miltus un pievieno dateles. Pievieno kokosriekstu eļļu un citrona sulu.

Mīklai jābūt nedaudz lipīgai. Ja tā ir  sausa un joprojām drūp, tad pievienojiet 1 ēdamkaroti ūdens. 

Mēs izklājam cepamo formu ar cepamo papīru un izklājam tur mīklu - pamatni. Tā būs kā "smilšu mīklas mīkla". Sajauc mellenes, agaves sīrupu, pievieno cieti. Ja izmantojat svaigas mellenes, tad jums vajadzēs lietot ļoti maz 1-2 ēdamkarotes cietes, jo svaigas ogas nedod tik daudz sulas. Ja lietojiet sasalušāsi, tad pieliekat vairāk, lai nav par slapju. Mēs izklājam ogas virs pamatnes.

Visu sasmalcina priekš kūkas augšiņas, pārklāj ogas un ielieciet cepeškrāsnī 20 minūtes.

Kad drupatas ir garšīgi brūnas, es kūku pārklāj ar foliju, lai riekstu drupatas nepiedeg. Tad mēs to izņemam un atstājam zem folijas nogatavoties.

Gatavs! Atdzesē ledusskapī un pasniedz ar svaigām ogām, piparmētru lapiņām un dāsni pārlejot ar kļavu sīrupu. Labu un veselīgu apetīti!


 .